ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Η Βουλή τίμησε τους Παραολυμπιονίκες και μεταξύ άλλων τον Χάλκινο Δ.Μπακοχρήστο...!



Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, η ελληνική αποστολή που αγωνίστηκε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, τιμήθηκε στην Βουλή των Ελλήνων για την παρουσία και τις διακρίσεις της.

Παρών και ο Βονιτσάνος από το Μοναστηράκι Βόνιτσας Δημήτρης Μπακοχρήστος ο οποίος κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στην άρση βαρών επί πάγκου...



- Τσίπρας: Το 15% των θέσεων στο Δημόσιο που προκηρύσσονται από το ΑΣΕΠ, θα καλύπτονται αποκλειστικά από άτομα με αναπηρία
- Όλοι τους ήταν συγκινημένοι αλλά και πικραμένοι από την στάση της Πολιτείας απέναντί τους
- Οσοι πήραν τον λόγο έκαναν τους πάντες μέσα στην αίθουσα να λυγίσουν αφού κάποιοι με δάκρυα στα μάτια περιέγραψαν τι έχουν υποστεί όλα αυτά τα χρόνια
- Μάμαλος: Δεν ειναι αδικία να έχω φέρει μετάλλια και να μην εχω διοριστεί;


"Κύριε πρωθυπουργέ είμαστε αδιόριστοι", είπε ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης ασημένιος παραολυμπιονίκης στην Μπότσια.

"Είχα την τύχη και την ευτυχία να κατακτήσω 4 μετάλλια. Η πορεία απαιτεί υπεράριθμες προσπάθειες για να ξεπεράσεις τα εμπόδια και να αναδειχθείς στον καλύτερο αθλητή του κόσμου. Τα προβλήματά μας, καθιστούν το έργο μας ακομη πιο δύσκολο. Χωρις τους γονείς μας τίποτα δεν θα είχε γίνει πραγματικότητα", είπε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε: "Κύριε πρωθυπουργέ, υπουργοί, και βουλευτές δυο ζητήματα πρέπει να επιλύσετε άμεσα. Είμαστε αδιόριστοι. Οι αθλητές δεν έχουν κανένα εισόδημα μόνο τη στήριξη της οικογένειας. Είναι γεγονός οτι ακόμη και οι κορυφαίοι αθλητές δεν εχουν λάβει τις νόμιμες αμοιβές απο το 2013 μέχρι σημερα. Κύριε πρωθυπουργέ εμείς οι αθλητές ζητάμε μονο αυτα που όρισε ο νόμος έχοντας ήδη υποστεί τεράστιες περικοπές. Σας ευχαριστούμε για τις τιμές αλλα μην μείνετε μόνο σε αυτές", πρόσθεσε.



Αλλά και ο χρυσός παραολυμπιονίκης, Παύλος Μάμαλος συγκινημένος πήρε τον λόγο λέγοντας: "Είναι μεγάλη μας τιμή. Εμείς δώσαμε την ψυχή μας και την καρδιά μας. Ολα τα παιδια λέγονται Ολυμπιονίκες. Ειναι μεγάλη τιμή που δώσανε αίμα και ψυχή. Καποια παιδιά ειναι αδιόριστοι στο δημόσιο. Είμαι αδιόριστος απο το 2009. Δεν ειναι αδικία να έχω φέρει μετάλλια και να μην εχω διοριστεί; Εύχομαι ολα τα παιδια να προχωρήσουν και να τα καταφέρουν".

Με δάκρυα στα μάτια και κοιτάζοντας τον πρωθυπουργό ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Φουντουλάκης είπε: «Θέλω να σας επισημάνω σημεία που μας ισοπεδώνουν. Τα άτομα με αναπηρία είναι το πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας. Σε εμάς έγιναν αδικίες. Τις εισηγούνται τεχνοκράτες. Για μένα ειναι το πιο επικίνδυνο κομμάτι. Θα φέρω παραδείγματα. Ο νόμος που μας έκοψε τις επικουρικές συντάξεις ηταν ισοπεδωτικός. Μιλάμε για περικοπές και φτάσαμε χαμηλά. Κατανοούμε πλήρως τη δυσκολία της χώρας. Φανταστείτε ποσο ισοπεδωτικά ειναι για τις οικογένειες που συντηρούν ατομα με αναπηρίες. Δεν ειναι δυνατόν κύριε πρωθυπουργέ να πληρώνουμε τον ΕΝΦΙΑ. Κάποτε πληρώναμε 1 ευρώ το τετραγωνικό. Προχθές πλήρωσα 340 ευρω ΕΝΦΙΑ.Υπάρχει επίσης το προβλημα της εργασίας. Εσείς κύριοι βουλευτές δεν έχετε πρόβλημα. Εγώ και οι συνάδελφοί μου δεν μπορούμε να κάνουμε μεροκάματο. Θελουμε στήριξη. Θελω κύριε πρωθυπουργέ να μην πάτε τον ανάπηρο 40 χρόνια πισω με τις περικοπές σας».

Το 15% των θέσεων στο Δημόσιο που προκηρύσσονται από το ΑΣΕΠ, θα καλύπτονται αποκλειστικά από άτομα με αναπηρία, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, στο οποίο ορίζεται ότι το 15% των θέσεων που θα προκηρύσσονται μέσω ΑΣΕΠ, θα καλύπτονται αποκλειστικά από άτομα με αναπηρία.

Απευθυνόμενος προς τους αθλητές με αναπηρία, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Πολιτεία προχωρεί σε αυτή την κίνηση «ως μια έμπρακτη στήριξη του αγώνα που δίνετε καθημερινά, αλλά και ως μια διαρκή υπόμνηση προς την κοινωνία, πως δεν είστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας, πως η ποιότητα και το ήθος μιας χώρας αποτυπώνεται πρωτίστως στον τρόπο που αντιμετωπίζει τους πιο αδύναμους, για να τους κάνει κι αυτούς πιο δυνατούς».



Ο πρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου, κ. Νίκος Βουτσης ανεφερε: "Με ιδιαίτερη συγκίνηση σας καλωσορίζουμε. Καταρχήν θέλω να σας συγχαρώ για τα αποτελέσματα και το ήθος σας. Με τη δικη σας προσπάθεια ενδυναμώνει ο αγώνας για να διατηρηθούν οι αξίες του Ολυμπιακού πνεύματος".

Παρόντες είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βουτσης, ο Πρόεδρος της ΝΔ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Την Χρυσή Αυγή εκπροσωπεί ο Ηλίας Κασιδιάρης, το ΠΑΣΟΚ ο κ. Κεγκέρογλου, το Ποτάμι ο κ. Μαυρωτάς και τους ΑΝΕΛ ο Βασίλης Κόκκαλης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ - ΑΠΟ : newsit.gr


...........................................................................................................................................


Μετά τους Ολυμπιονίκες, ήρθε και η σειρά να τιμηθούν από τη Βουλή των Ελλήνων και οι Παραολυμπιονίκες του Ρίο.
Paraolumpionikes1Paraolumpionikes2Paraolumpionikes3Paraolumpionikes4
Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος - ΑΠΟ : newsbeast.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν δημοσιεύονται ανώνυμα σχόλια...
Ο διάλογος γίνεται επώνυμα...
Γράψτε το πραγματικό σας ονοματεπώνυμο...
Και φυσικά ακόμα και τα επώνυμα σχόλια
θα εγκριθούν εφ όσον προσφέρουν θετικά στην συζήτηση
και δεν είναι αρνητικά επιθετικά ή ειρωνικά...