ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Αιτ/νίας στο 7ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς...31/3- 2/4...Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας...!



To 7ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς θα πραγματοποιηθεί από 31 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2017 στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Θα συμμετέχουν περισσότεροι από 100 μικροί παραγωγοί με δεκάδες σπάνιες ποικιλίες έξτρα παρθένου ελαιόλαδου και ελιάς ενώ θα πραγματοποιηθούν διαγωνισμοί, γαστρονομικές παρουσιάσεις γεύσεων από όλη την Ελλάδα καθώς και το 7ο Συνέδριο Ελαιολάδου & Ελιάς.
Την Κυριακή 2 Απριλίου η λέσχη Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας θα παρουσιάσει, σε ειδικό σεμινάριο, τα ιδιαίτερα ελαιόλαδα της Πελοποννήσου, συνδυάζοντάς τας με τοπικές γεύσεις από την κάθε περιοχή.

ANAΛΥΤΙΚΑ TO ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 



Έρχεται το πιο νόστιμο Φεστιβάλ της Ελλάδας!

Το 7ο Φεστιβάλ Ελαιόλαδου & Ελιάς ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή 31 Μαρτίου στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν δεκάδες διαφορετικά είδη ελαιόλαδου και επιτραπέζιας ελιάς αλλά και να γνωρίσουν σπάνια ελαιόλαδα με σοκολάτα, λεμόνι, πορτοκάλι, σαφράν και τρούφα, όπως και το ελαιόλαδο – φάρμακο για την καρδιά. 


Σαράντα ταλαντούχοι σεφ ετοιμάζουν για όλους ένα… τόνο φαγητού με βάση το λάδι καθώς και συνταγές βασισμένες στην ιδιαιτερότητα του κάθε τόπου. Θα γευτούν, μεταξύ άλλων, πιτιά Νισύρου, μαραθοτηγανίτες Σερίφου, αρντιστά Αστυπάλαιας, μιρμιζέλι Καλύμνου, μπουρμπουρέλια Κεφαλονιάς, πουλέντα Ιθάκης, ντάκο Κρητικό, Παριανή μακαρονάδα, ξεροτήγανα Λέρου, Τηνιακή πατατού, κατημέρια ανεβατά Σάμου, φακόρυζο Χάλκης κ.α

Οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν ελαιόλαδο και ελιές από 100 και πλέον μικρούς παραγωγούς, από όλες τις περιοχές της χώρας που παράγουν αγνό – ποιοτικό ελαιόλαδο και εξαιρετικής ποιότητας ελιές, όπως Κρήτη, Καλαμάτα, Μυτιλήνη, Χαλκιδική, Ηλεία, Φθιώτιδα, Αχαΐα, Φωκίδα κ.λ.π

Μικροί και μεγάλοι θα δουν από κοντά, σε αληθινό ελαιοτριβείο, τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής λαδιού ενώ θα συμμετέχουν σε, διεθνών προδιαγραφών, διαγωνισμούς ελληνικών εξαιρετικά παρθένων ελαιόλαδων και επιτραπέζιας ελιάς.

Τιμώμενη Περιφέρεια στο 7ο Φεστιβάλ Ελαιόλαδου & Ελιάς είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Τα επίσημα εγκαίνια θα διεξαχθούν Παρασκευή 31 Μαρτίου στις 19.00 ενώ το 7ο Συνέδριο Ελαιόλαδου & Ελιάς θα ξεκινήσει το Σάββατο 1 Απριλίου στις 10.00.

Από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη, ανακαλύπτουμε την Ελλάδα της ελιάς και του πράσινου «χρυσού» στις 31 ΜΑΡΤΙΟΥ| 1 & 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 στο ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ & ΦΙΛΙΑΣ.

Ώρες λειτουργίας Φεστιβάλ

Παρασκευή 31/3 16:00 – 21:00| Σάββατο 1/4 10:00 – 21:00 | Κυριακή 2/4: 10:00 – 20:00

Είσοδος 3€, Δωρεάν είσοδος για παιδιά έως 12 ετών και ΑΜΕΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΟΣΣ • ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 2, 10679 ΑΘΗΝΑ • Τηλ. 2103610265 Fax: 2103610276 • Email: info@edpa.gr • www.greekoliveoilfestival.grwww.facebook.com/festivalelaioladou/ 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕ∆ΡΙΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΕΛΙΑΣ
ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ 1η ΑΠΡΙΛΙΟΥ


10.00 - 10.15 Προσέλευση - Εγγραφές 
10.15 – 10.30 Χαιρετισµοί Α. Κυριτσάκης, Πρόεδρος Επιστηµονικής Επιτροπής, Μ.Sc., Ph.D., π. Καθηγητής Ελαιολάδου ΑΤΕΙΘ Α. Συνεδρία Προεδρείο : Γ. Ντούτσιας, Κ. Τερτιβανίδης 
10.30 - 10.45 Επιτραπέζια Ελιά: ο Άγνωστος Κλάδος της Αγροτικής µας Οικονοµίας. Γνωριµία µε το Πρώτο Εξαγωγικό Προϊόν της Χώρας. ∆ρ. Γ. Ντούτσιας, Γεωπόνος, Τεχνολόγος Τροφίµων, Πρόεδρος ∆ιεπαγγελµατικής Οργάνωσης Επιτραπέζιας Ελιάς 
10.45 – 11.00 Το Μέλλον της Επιτραπέζιας Ελιάς ως Λειτουργικό Τρόφιµο Σ. Μπονάτσου, Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Βιοτεχνολογίας Τροφίµων, Τµήµα Επιστήµης Τροφίµων & ∆ιατροφής του Ανθρώπου Γεωπονικού Πανεπιστηµίου Αθηνών 
11. 00 – 11.15 Οργανοληπτική Αξιολόγηση Επιτραπέζιας Ελιάς ως Εργαλείο ∆ιασφάλισης της Ποιότητας Κ. Τερτιβανίδης, ∆ιευθυντής Αγροτικής Οικονοµίας και Αλιείας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 
11.15 – 11.30 Συζήτηση 
11.30 - 11.45 Η Ελιά στα Νοµίσµατα του Νοµισµατικού Μουσείου από την Αρχαιότητα µέχρι σήµερα ∆ρ. Γ. Κακαβάς, ∆ιευθυντής Επιγραφικού και Νοµισµατικού Μουσείου, π. Προϊστάµενος 24ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων 
11.45-12.00 ∆ιάλειµµα B Συνεδρία Προεδρείο: Κ. Χαρτζουλάκης, Ε. Τσαντίλη (Καθηγήτρια ΓΠΑ) 12.00 - 12.15 Συστήµατα Καλλιέργειας της Ελιάς στην Ελλάδα και τον Κόσµο. Σ. Βέµµος, Καθηγητής, ∆ιευθυντής Εργαστηρίου ∆ενδροκοµίας του Γεωπονικού Πανεπιστηµίου Αθηνών 
12.15 – 12.30 Η Καλλιέργεια της Ελιάς στο Κόσµο. Παρούσα Κατάσταση και Προοπτικές, Κ. Χαρτζουλάκης, Επιστηµονικός Συνεργάτης, π. ∆/ντής Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων, ΕΛΓΟ ∆ΗΜΗΤΡΑ 3 
12.30 – 12.45 Φυτωριακή Παραγωγή: Προβλήµατα & ∆υνατότητες που Σχετίζονται µε την Ελληνική Φυτωριακή Παραγωγή Γ. Κωστελένος, Φυτωριούχος, Γεωπόνος 
12.45 - 13.00 Η νέα Ασθένεια της Ελιάς Xylella Fastidiosa: Πως θα Προστατευτεί η Ελαιοκαλλιέργεια της Χώρας µας. ∆. Παπαχρήστος, Ερευνητής Μπενακείου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου 
13.00 - 13.15 Ελληνικό Ελαιόλαδο και Επιτραπέζιες Ελιές. Ποιότητα και Προοπτικές. Χ. Παπαδηµητρίου, Προϊσταµένη ∆ιεύθυνσης Μεταποίησης & Ποιοτικού Ελέγχου Τροφίµων Φυτικής Παραγωγής Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων 
13.15 - 13.30 ALFA LAVAL: Ποιότητα και Καινοτοµία στην Παραγωγή Ελαιολάδου M. Betti, Global Sales Manager Κ. Αξαρίδης, Υπεύθυνος Πωλήσεων ALFA LAVAL Α.Ε.Β.Ε. 
13.30 – 13.45 Συζήτηση 
13.45 - 14.00 ∆ιάλειµµα Γ Συνεδρία Προεδρείο: Π. Μαγιάτης, Γ. Μπλέκας 
14.00 - 14.15 Αναµενόµενα Οφέλη για το Ελληνικό Ελαιόλαδο από την Υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράµµατος "OLEUM" (∆ράση ΗΟΡΙΖΟΝ 2020)". Γ. Μπλέκας, Αναπληρωτής Καθηγητής Σχολής Θετικών Επιστηµών, Τµήµα Χηµείας Αριστοτέλειου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης 
14.15 – 14.30 Τα Ελαιοκοµικά Προϊόντα ως Ασπίδες Προστασίας από το Οξειδωτικό Στρες- Μπορεί η Επαναχρησιµοποίηση Απονέρων ή η Χρήση Φύλλων Ελιάς κατά την Επεξεργασία να Αυξήσουν τα Βιολειτουργικά Συστατικά του Ελαιολάδου? Α. Κυριτσάκης, π. ∆/της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίµων και ∆ιατροφής ΑΤΕΙΘ Πρόεδρος Παρατηρητηρίου Οξειδωτικού Στρες για την Υγεία και τα Αγροτικά Προϊόντα 
14.30-14.45 Οι Υγειοπροστατευτικές Ιδιότητες του Ελαιολάδου όταν είναι Πλούσιο σε Φαινόλες – Εφαρµογές στην Πρόληψη Ασθενειών. Π. Μαγιάτης, Καθ. Φαρµακευτικής Σχολής ΕΚΠΑ, Επιστηµονικός Συντονιστής Προγράµµατος ARISTOIL 4 
14.45-15.00 Η Εφαρµογή του Μεσογειακού ∆ιακρατικού Προγράµµατος ARISTOIL σε 30 ∆ήµους και δύο Περιφέρειες της Ελλάδας µε Στόχο την Αύξηση του Εισοδήµατος των Ελαιοπαραγωγών. Οφέλη των Παραγωγών από την Συµµετοχή τους στο Πρόγραµµα. ∆ρ. Ν. Κρηµνιανιώτης, πρ. Γεν.∆/ντής ΕΟΕΣ ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ, Συντονιστής του Ευρωπαϊκού Προγράµµατος INTERREG MED AristOil 
15.00-15.15 Οι Νέες ∆ιατάξεις για τις Βιολογικές Καλλιέργειες και οι Προοπτικές Χρηµατοδότησης. Α. Παριανός, Γεν. ∆ιευθυντής GMCert, Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φορέων Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων 
15.15 – 15.30 Η Σηµασία της Συµβολαιακή Γεωργία στην Αποτελεσµατική Λειτουργία των Αλυσίδων Αξίας Αγροτικών Ελαιοκοµικών Προϊόντων Γ. Χανιωτάκης , ∆/ντής Ανάπτυξης Εργασιών Αγροτικού Τοµέα Τράπεζας Πειραιώς 
15.30 – 15.45 Συζήτηση 
15.45 – 16.00 ∆ιάλειµµα ∆ Συνεδρία Προεδρείο: Γ. Πανονίδης, Ε. ∆ιβάρης 
16.00 - 16.15 Επενδυτικοί Νόµοι και η Συµβολή του Ελαιοτριβείου στην Ποιότητα του Ελαιολάδου Γ. Πανονίδης, Γεωπόνος Μελετητής, UTILIS 
16.15- 16.30 Νέες Αλλαγές στο Φορολογικό Σύστηµα των Ελαιουργείων Π. Καραγιάννης, ∆ιευθυντής Πανελληνίου Συνδέσµου Ελαιουργείων (ΠΑΣΕΛ) 
16.30 – 16.45 Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων και η Εφαρµογή του Π. Καραγιάννης, ∆ιευθυντής Πανελληνίου Συνδέσµου Ελαιουργείων (ΠΑΣΕΛ) 
16.45 – 17.00 Μια ή περισσότερες πολιτικές της ΕΕ για το ελαιόλαδο; Ε. ∆ιβάρης, Πρόεδρος Φίλαιος – Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου & Ελιάς 
17.00 – 17.15 Ελληνικό Ελαιόλαδο στις ∆ιεθνείς Αγορές. ∆ιαφοροποίηση και Καινοτοµία Κ. Πεϊµανίδης, Πρόεδρος & ∆ιευθύνων Σύµβουλος EUCAT SA, Επιστηµονικός Σύµβουλος ΠΑΣΕΛ 5 
17.15– 17.30 Οι Μικρές Τυποποιητικές Μονάδες στον Τοµέα των Εξαγωγών Ελαιόλαδου. ∆ιαδικασίες – Προβλήµατα. Θ. Καρράς, τ. Αντιπρόεδρος Βιοκαλλιεργητών Αρκαδίας, Κλέος, Σύµβουλος Επιχειρήσεων 
17.30 – 17.45 Το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο στην Ελληνική και τη ∆ιεθνή Κουζίνα Θ. Λαζανάς, Executive Chef, Πρόεδρος Λέσχης Αρχιµαγείρων Πελοποννήσου & ∆υτικής Ελλάδας, Πρόεδρος ∆ιοικούσας Επιτροπής Ινστιτούτου Ελληνικής Γαστρονοµίας 
17.45 – 18.00 Καινοτόµα Προϊόντα Ελιάς µε Εφαρµογές στα Τρόφιµα, στις Ζωοτροφές και τα Καλλυντικά Ν. Κατσαρός, Επιστηµονικός Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ ∆ΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, ∆ιευθυντής Τµηµ. ∆ιατροφολογίας New York College, π.Πρόεδρος ΕΦΕΤ 18.00 – 18.15 Λάδι… Κοινωνική Οικονοµία ∆. Μιχαηλίδης, ∆ηµοσιογράφος «Αγρονέα» 
18.15 – 18.30 Συζήτηση 
18.30- 18.45 Κλείσιµο Συνεδρίου - Συµπεράσµατα 



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ 

7Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ & ΕΛΙΑ 

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 
ΑΙΘΟΥΣΑ Β 
10:00 – 18:00 7 Ο Συνέδριο Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς 

11:00 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Παρουσίαση γεύσεων Τραχανότο με μανιτάρια και ελιές Σαλάτα εποχής με φρέσκο ελαιόλαδο Πουρές πατάτας με ελιές 

13:00 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Παρουσίαση γεύσεων Ριζότο με κρόκο Κοζάνης και φρέσκο ελαιόλαδο Κοζανίτικη τυρόπιτα 


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 
ΑΙΘΟΥΣΑ Α 
10:00 5 ος Διαγωνισμός Ελληνικών Εξαιρετικά Παρθένων Ελαιολάδων 

17.00 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 
Παρουσίαση γεύσεων Κριθαρότο με ντοματίνια ελιές και κάπαρη Όσπρια σαλάτα με φρέσκο ελαιόλαδο Κολοκυθοπιτάκια 

ΑΙΘΟΥΣΑ Β 19.00 Εγκαίνια 7ου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς 
19.30 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 
Παρουσίαση γεύσεων από την Τιμώμενη Περιφέρεια του 7ου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς 
Ομελέτα με ελιές Σαλάτα με ζυμαρικά και ελιές Σκορδόψωμο με ελαιόλαδο Χιλοπιτάκια με ελιές και φέτα Τηγανόψωμα με ελιά  

16:00 ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ Παρουσίαση γεύσεων 
Ρεβιθάτο Λέσβου με ελαιόλαδο Σφουγγάτο με κολοκυθάκια και ελιες 

18:00 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 
Παρουσίαση πρωτότυπων γεύσεων 
Φασολάδα με συγκλινο ελιές και πορτοκάλι Στραπατσάδα με ντομάτα και ελιές 

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΑΙΘΟΥΣΑ Β 
10:00 – 16:00 
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ «ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» 

ΑΙΘΟΥΣΑ Α 11:00 4 ος Διαγωνισμός Επιτραπέζιας Ελιάς 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΧΑΛΒΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΧΩΡΟΣ ΓΑΣΤΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ 

13:00 ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 
Παρουσίαση πρωτότυπων γεύσεων 
Χαλβάς σιμιγδαλένιος Σαλάτα Φακής 

16:00 ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΧΩΡΟΣ ΓΑΣΤΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ 

18:00 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ 
Παρουσίαση γεύσεων Χοχλιοί μπουρμπουριστοί Ομελέτα με αγκινάρες, μανιτάρια και ελιές Ντάκος με φρέσκο ελαιόλαδο και ελιές 



ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΑΙΘΟΥΣΑ Β΄ ΣΤΑΔΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ & ΦΙΛΙΑΣ 
10:00 - 12:00: Σεμινάριο Γαστρονομίας από το Ελληνικό Ινστιτούτο Γαστρονομίας Παρουσίαση Παρθένου Ελαιολάδου με Υγειοπροστατευτικές Ιδιότητες, με Αιθέρια Έλαια Αρωματικών Φυτών Εισηγητής : Δρ. Νίκος Κρημνιανιώτης, πρ. Γεν. Δ/ντής ΕΟΕΣ ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ, Συντονιστής του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG MED AristOil “Προσθήκη νέων ιδιοτήτων στο Eλαιόλαδο με τη χρήση αιθέριων ελαίων” Εισηγήτρια: κα Νίκη Αλεξοπούλου, Τεχνολόγος Τροφίμων “Η διατροφική αξία του Ελαιολάδου” Εισηγήτρια: κα Μαρία Τσέλλου, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Παρουσίαση: Ελαιόλαδο “kleolia”, ποικιλία Μεγαρίτικη, εξαιρετικά χαμηλής οξύτητας, κα Τέτη Μαρκίδη, Πρόεδρος της εταιρίας “Ελαιόκαρπος” ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 10 ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΑΙΟΛΑΔΩΝ . Ελαιόλαδο με ρίγανη Συνταγή: Φασόλια Πιαζ με σαφράν και παστό χοιρινό Από τον Chef Γιάννη Μπακλατζή Ελαιόλαδο με θρούμπι Συνταγή: Αγιορείτικη πατατοσαλάτα Από την Chef Μαριλένα Δρικόγια Ελαιόλαδο με θυμάρι Συνταγή: Χταπόδι Μεσογειακό με ρεβίθια και λαχανικά Από τον Chef Κώστα Αγγελάτο Ελαιόλαδο με κρίταμο Συνταγή: Λαδοκούλουρο με μους φέτας Από τον Γιώργο Καραϊσκο Ελαιόλαδο με δεντρολίβανο Συνταγή: Αγκινάρες με καλαμαράκια και λαχανικά Από τον Πανουτσόπουλο Γιώργο Ελαιόλαδο με φασκόμηλο Συνταγή: Κοτόπουλο με φασόλια Από τον Executive Chef Σάκη Μπαλασκάκη Ελαιόλαδο με κρίταμο και φασκόμηλο Συνταγή: Χταπόδι με φάβα Από τον Chef Διονύση Δημητρούλη Ελαιόλαδο με κρίταμο και ρίγανη Συνταγή: Ντάκο Κρητικό με λιαστή ντομάτα και γραβιέρα Από τον Κώστα Μπέσκο Ελαιόλαδο με κρίταμο και θρούμπι Συνταγή: Γαρίδες με πλιγούρι και λαχανικά Από τον Chef Σπύρο Κουτρουμπίνα Ελαιόλαδο με κρίταμο και δεντρολίβανο Συνταγή: Μύδια με πράσο και σελινόριζα Από τον Chef Μανώλη Πετρόπουλο 
12:00-16:00: Παρουσίαση Ελαιολάδων Περιφερειακών Ενοτήτων Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας 12:00-12:30: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΧΑΙΑΣ Ελαιόλαδο “Eleofillo”, ποικιλία Κουτσουρελιά-Πατρινή Παρουσίαση από τον κ. Παναγιώτη Τηλιγάδα, Τεχνολόγο Τροφίμων. Συνταγή: Ταμπάκαλη από την Chef Νατάσα Βενέρη 12:30-13:00 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΛΕΙΑΣ Ελαιόλαδο “Lapithas” Παρουσίαση από τον κ. Νικόλαο Νιάρχο ,Διευθύνων σύμβουλο της εταιρίας Λαπίθας Α.Ε. Συνταγή :Μενουδέλι με λουκάνικο και φέτα από τον Chef Νίκο Παπαδόπουλο 
13:00-13:30 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 
Ελαιόλαδο “Messolongi Fields” Παρουσίαση από την κα Κλεοπάτρα Τζοβαρτζή ,ιδιοκτήτρια της εταιρίας Messolongi Feilds Ελαιόλαδο “ETOLIA”,ποικιλία Kουτσουρελιά Ελαιόλαδο “ΒΙΟΤΡΙΧΩΝΙΣ”, ποικιλία Kουτσουρελιά Ελαιόλαδο “ΕΛΕΑΓΡΟΣ” ,ποικιλία Kουτσουρελιά Ελαιόλαδο “ΑΘΗΝΑ”, ποικιλία Kορωνέϊκη Παρουσίαση από τον κ. Κουμάση Χρήστο, νέο αγρότη ,Πρόεδρο της μη κερδοσκοπικής εταιρίας «ΒΙΟΤΡΙΧΩΝΙΣ» Συνταγή :Λαδoχαλβά από τον Executive Chef Γιώργο Τσουνάκα 
13:30-14:00 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ Ελαιόλαδο Drop of Life, ποικιλία Ολύμπια Παρουσίαση από τον κ. Γιώργο Μαθιόπουλο, Παραγωγό ελαιολάδου Συνταγή : Τσαϊτιά Αρκαδίας από τον Chef Δημητρόπουλο Θοδωρή 
14:00-14:30 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Ελαιόλαδο ΜΠΕΚΑΣ Παρουσίαση από την κα Λεκάκη – Μπέκα Αργυρώ ,υπάλληλος γραφείου-γενικών καθηκόντων Συνταγή : Γκόγκες με μυζήθρα από τον Chef Τηλέμαχο Ντάκο 
14:30-15:00 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Ελαιόλαδο Olive oil LIVA Παρουσίαση από τον κ. Νίκο Κρημνανιώτη, Παραγωγό Ελαιολάδου Συνταγή: Λιόπιτα με σφέλα από τον Chef Θανάση Αναγνώστου 
15:30-16:00 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Ελαιόλαδο Extra Virgin Olive Oil ΠΑΝΟΥ Παρουσίαση από τον κ. Χρήστο Πάνου, αγρότη- καλλιεργητή Συνταγή : Φασολάδα Φενεού με χοιρινό από τον Φώτη Καρσιώτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν δημοσιεύονται ανώνυμα σχόλια...
Ο διάλογος γίνεται επώνυμα...
Γράψτε το πραγματικό σας ονοματεπώνυμο...
Και φυσικά ακόμα και τα επώνυμα σχόλια
θα εγκριθούν εφ όσον προσφέρουν θετικά στην συζήτηση
και δεν είναι αρνητικά επιθετικά ή ειρωνικά...