ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

8ο Φεστιβάλ Φροντίδας Νερού στο εργοστάσιο της Κορπής...!


Μαζί για το Νερό :
Γιατί τα παιδιά στο Μοναστηράκι Βόνιτσας
είναι οι "ήρωες" αυτού του Παγκόσμιου Project

Ένα ταξίδι στο Μοναστηράκι Βόνιτσας και στο εργοστάσιο του Κορπή, μας επιβεβαίωσε το γιατί τα νερά της Αιτωλοακαρνανίας θεωρούνται "θησαυρός της χώρας" και το ότι τα μικρά παιδιά το γνωρίζουν ήδη.
Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού (22 Μαρτίου), στάθηκε ως ιδανική αφορμή για να πραγματοποιηθεί το 8ο Φεστιβάλ Φροντίδας Νερού (10 Μαρτίου 2017), στο εργοστάσιό του στα Ακαρνανικά Βουνά στο Μοναστηράκι Βόνιτσας.

Το News247 είχε την τιμή να ζήσει από κοντά όλη την εμπειρία, κατά τη διάρκεια της οποίας περίπου 100 παιδιά από σχολεία της ευρύτερης περιοχής ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου και εκπαιδεύτηκαν μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, για τη σημασία του νερού στον ανθρώπινο οργανισμό και τον πλανήτη. 
Κάτι πολύ σημαντικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι όλα ξεκινούν από ένα παιδί που μεγαλώνει. 
Και το “κλειδί” για το μέλλον είναι στο αν θα το κάνει σωστά.
#Τogether4water - Η αρχή έγινε στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ έγινε και η παρουσίαση του Project “Μαζί για το Νερό”, μια παγκόσμια πρωτοβουλία με στόχο την εκπαίδευση των παιδιών γύρω από την αξία του νερού, μέσα από δράσεις που δημιουργούν όφελος για την τοπική κοινωνία. 
Έτσι, η Ελλάδα, με το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Κορπή, είναι μία από τις 5 χώρες που φέτος τρέχουν πιλοτικά αυτό το πρόγραμμα (μαζί με τη Γαλλία, την Αργεντινή, την Ιταλία και την Αίγυπτο) ενώ, στο πλαίσιο της δράσης, οι μαθητές του Γυμνασίου στο Μοναστηράκι Βόνιτσας, με τη συνεργασία των ειδικών της Nestlé Waters έγιναν οι "Ήρωες του Νερού" για την περιοχή τους.

news247.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν δημοσιεύονται ανώνυμα σχόλια...
Ο διάλογος γίνεται επώνυμα...
Γράψτε το πραγματικό σας ονοματεπώνυμο...
Και φυσικά ακόμα και τα επώνυμα σχόλια
θα εγκριθούν εφ όσον προσφέρουν θετικά στην συζήτηση
και δεν είναι αρνητικά επιθετικά ή ειρωνικά...