ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Η πιθανότητα προληπτικής επίθεσης κατά της Τουρκίας-Το ΒΟΝΙΤΣΑ ΝΕΑ στην συζήτηση : «Οι Ελληνοτουρκικές Σχέσεις στην κόψη του ξυραφιού».ΟΜΙΛΙΤΕΣ : Π.Παναγιωτόπουλος , Χ.Γιαλουρίδης , Β.Τελλίδης...!



Το ΒΟΝΙΤΣΑ ΝΕΑ με τον Μιλτιάδη Πάτση βρέθηκε 

σε μια εξαιρετικά σημαντική δημόσια συζήτηση, 
η πρώτη ανάλογη που διοργανώθηκε στην Ελλάδα, 
για τα εθνικά θέματα και την οικονομική διάσταση που έχουν πλέον οι γεωπολιτικές ισορροπίες στην περιοχή.
Η δημόσια συζήτηση διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Πολεμιστών Κύπρου και την Πρωτοβουλία Πολιτών για τα Εθνικά Θέματα και την Κοινωνική Πρόοδο  με θέμα:
«Οι Ελληνοτουρκικές Σχέσεις στην κόψη του ξυραφιού».

Πραγματοποιηθηκε στο Αμφιθέατρο του Νέου Δημαρχείου Περιστερίου.

Στην πιθανότητα προληπτικής επίθεσης κατά της Τουρκίας, σε περίπτωση που η προετοιμασία για επιθετικές επιχειρήσεις κατά της Ελλάδας διακριβωθεί ότι είναι «προ των πυλών», αναφέρθηκαν τόσο ο στρατηγός ε.α. και Επίτιμος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού (Γ.Ε.Σ.), Βασίλειος Τελλίδης, όσο και ο Χριστόδουλος Γιαλουρίδης, καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Παντείου Πανεπιστημίου.


Π.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: 
«ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ»!


Κεντρικό πρόσωπο στην συζήτηση που παρακολούθησαν πάνω από 700 άτομα σε μία κατάμεστη αίθουσα, ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος, εξαπέλυσε επίθεση κατά της δημοσιονομικής πολιτικής που ακολουθεί η Γερμανία τόσο στο εσωτερικό της ΕΕ, όσο ειδικότερα στην περίπτωση της Ελλάδος. Αναφορές που έγιναν δεκτές με αποθεωτικές εκδηλώσεις από το πλήθος των ακροατών: «Η Ευρώπη έχει πάρει λάθος δρόμο» σημείωσε ο πρώην υπουργός. «Δεν είναι η σημερινή Ευρώπη αυτή που οραματίστηκε ο Αντενάουερ, ο Ντε Γκολ κλπ. Δεν μπορεί από τα λογιστήρια να κυβερνηθεί ούτε η Ευρώπη, ούτε ο κόσμος».

Στο βήμα ανέβηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπεύθυνος του Τομέα Αμυνας του κόμματος, Αδωνις Γεωργιάδης.

Μάλιστα η ομιλία του έγινε στον απόηχο της πρωτοφανούς προβοκάτσιας σε βάρος του με την αναγραφή του ονόματός του στον φάκελο-βόμβα που εσττάλη στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β.Σόιμπλε από την τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Περισσότερα για την δημόσια συζήτηση και το εξαιρετικής σημασίας περιεχόμενό της τις επόμενες ώρες.

sfairika.gr



Μίλησε για πρώτη φορά μετά την αποστρατεία του, ο στρατηγός ε.α. και Επίτιμος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού (Γ.Ε.Σ.), Βασίλειος Τελλίδης ο οποίος διαχειρίστηκε από την θέση του φυσικού ηγέτη του Ελληνικού Στρατού, όλες τις ελληνοτουρκικές κρίσεις των τελευταίων δύο ετών.



Ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος τοποθετήθηκε από την πλευρά του έχοντας διατελέσει η πολιτική ηγεσία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και αντιμετωπίσει ανάλογες μείζονες κρίσεις, οι περισσότερες από τις οποίες έμειναν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.



Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος έχει παίξει ιδιαίτερο ρόλο κατά την διάρκεια της υπουργίας του στην σύσφιγξη των σχέσεων με την Ρωσία, το Ισραήλ και την Αίγυπτο, έχοντας κυριολεκτικά “κτίσει” τον άξονα Ελλάδας-Αιγύπτου, αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας στο Κάϊρο από τον στρατηγό αλ Σίσι, ενώ διατύπωσε πρώτος την θεωρία “Οπως είμαστε φίλοι με το Ισραήλ και την Αίγυπτο, έτσι μπορούμε να είμαστε με τις ΗΠΑ και την Ρωσία, ταυτόχρονα. Τα αντικρουόμενα συμφέροντά τους μπορούν να συναντηθούν και να συμπλεύσουν με τα ελληνικά συμφέροντα”.



Βασικός ομιλητής ο Χριστόδουλος Γιαλουρίδης, 
Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Παντείου Πανεπιστημίου, 
με πλούσιο συγγραφικό έργο επάνω στα ελληνοτουρκικά θέματα και βαθιά γνώση των ισορροπιών της περιοχής.



Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο διευθυντής του πολιτικού περιοδικού PRONEWS και του pronews.gr, δημοσιογράφος, Αναστάσιος Β.Γκουριώτης.



Οι επιμέρους ενότητες : 
Οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, 
η ισορροπία στρατιωτικών δυνάμεων με την Ελλάδα, 
το κυπριακό πρόβλημα, 
οι υδρογονάνθρακες και τα διεθνή συμφέροντα, 
ο Ερντογάν, το Κουρδικό ζήτημα 
και οι γεωστρατηγικές αλλαγές στη Μ. Ανατολή, 
το προσφυγικό πρόβλημα, η ανθρωπιστική 
και η γεωπολιτική του διάσταση, 
και η επιτακτική ανάγκη για μια μακροπρόθεσμη 
Ελληνική Στρατηγική.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν δημοσιεύονται ανώνυμα σχόλια...
Ο διάλογος γίνεται επώνυμα...
Γράψτε το πραγματικό σας ονοματεπώνυμο...
Και φυσικά ακόμα και τα επώνυμα σχόλια
θα εγκριθούν εφ όσον προσφέρουν θετικά στην συζήτηση
και δεν είναι αρνητικά επιθετικά ή ειρωνικά...